30 Mayıs 2008 Cuma

BABACAN:Türkiye'de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, "Türkiye'de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor" dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi üyelerine hitap eden ve sorularını yanıtlayan Babacan, Türkiye'nin bölgesinde istikrar, barış ve refahı artırmak için çaba gösterdiğini belirterek, "Orta Doğu, Kafkaslar ve Balkanlar gibi dış politika konularını yakından takip eden kişiler olarak bunu en iyi siz bilirsiniz. Türkiye, henüz aday ülke olarak AB'ye (dış politikada) çok büyük katkı yapıyor. Üye olduğunda AB'nin stratejik derinliğini arttıracaktır" dedi.

Peki insan çoğunluğunun, TC Vatandaşlarının, yoksullarının, öksüzlerinin, emeklilerinin yaşadıkları ne olacakmış merak ediyorum. "Müslüman Çoğunluk" diye Türkiye'nin içinde yeni bir topluluk var da bizim mi haberimiz yok.. Ben TC Vatandaşlarıyız sanıyordum.. Hepimiz.. Kürdü, Çerkezi, Ermenisi, Alevisi, Sunnisi ve Türkü... Onlar bu topraklara sonradan gelmiş de, biz TC vatandaşları tarafından rahatsız mı edilmişler.. Onları dedeleri bu topraklarda doğmamış bu ülke için can vermemiş mi..?


Bi de çoğunluklarmış.. Azınlık haklarının arandığını çok duydum da çoğunluk hakkının arandığını ilk defa duyuyorum ..


Pes....


Benim ülkemin Dış İşleri Bakanı gidip AB de çoğunluk haklarını mı arıyor..?


Pes...


Ve bunu azınlıkların yaşadıkları sıkıntılara karşı savunma olarak mı gösteriyor..


Pes...


Özrü kabahatinden büyük diye buna derim ben
FASULYE

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Aaah fasulye ah !
Ne diyebilirim ki ?Ama demeliyim,tutamıyorum kendimi asla...
Ne güzel de yazmışsın düşüncelerini,kendi yorumumu okudum sanki...Hep söylüyorum "kurunun yanında yanan yaşlarız biz" ,cehaletin gün be gün al aşağı ettiği...
Yazıklar olsun !