20 Mayıs 2008 Salı

YENİ BİR SEKTÖR : OYUNCAK TAMİRCİLİĞİ


Oldum olası, oyuncakçı vitrinlerinden uzak duramam. Erken gelmişiz bu dünyaya, gerçeğinin tıpatıp aynısını yapıp oyuncak diye satmıyorlar mı, hasta oluyorum.. Işıklısı, renklisi, seslisi, hoplayanı, konuşanı, yürüyeni.. Öyle az buz para da değiller ha, nerde o eskinin pazardan alınan ucuz plastik oyuncakları şimdi.. Kılık kıyafetten bile pahalı satıyorlar walla, el yakıyor..


El yakıyor, yakmasınada bir kez eve girip yer cücelerinin eline geçti mi de, iki günde mefta.. hadi bilemedin bir hafta da, sonra başlıyor bir yaygara "anneee / baabaaa oyuncaaaam bozuldu". Noluyor peki bu saatten sonra, hiç canım ne olacak sanki hepimiz birer elektronik mühendisi imişiz gibi alıyoruz elimize birer tornavida başlıyoruz oyuncağın orasını burasını kurcalamaya, maksat dostlar alışverişde görsün. Hani şöyle tesadüfen bir teline dokunup da düzeldiyse ne ala.. Ama öyle kolay olmuyor tabi, arapsaçı gibi bilimum kablo arasından nerde sorun var diye aval aval bakıyoruz sadece..


Yani evdeki herşeyi tamir edecek bir usta bulabiliyoruzda, oyuncaklar elimizde patlıyor. Bunca oyuncakçı var da niye bir tane bile oyuncak tamircisi yok merak ediyorum. Elimden gelmiyor, gelse ben açayım bir tane, köşe olurum walla.. Ama elden gelmiyor işte..


Bu fikrimi buradan halkıma arz ediyorum.. İşsiziz diye ağlaşmayın.. Bakın daha keşfedilmemiş ne sektörler bulucam ben size.. Açın bir oyuncak tamircisi her mahalleye walla iddia bayiilerinden bile çok iş yaparsınız iddiaya varım ki..


Kalın sağlıcakla,
fasulye

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yaşayan biliyo işte.Çocukların oyuncaklarını bir iki kurcalasak bir denesek aslında yapabiliyomuyuz kıvırırmıyız bu işi diye :)
gene orjinal bi fikir çünkü tuttum ben :)