15 Şubat 2010 Pazartesi

SATIR ARASI İNSANLARI...

Satır aralarında yaşanan duygular vardır, satır aralarında süren yaşamlar.. Satır arası insanlarıdır onlar.. Sayfalar dolusu yaşamların, okuyucusunu bulamamış kayıp hazineleridir her biri...

Öyle ilk okuyuşunuzda çözemeyeceğiniz, boş sandığınız sayfalarında gizlenmiş binlerce sözcük vardır.. Yazılmayanları okumak düşmese de kimseye, bazen yazılanların söylediği anladığımız değildir ki yine de..

Söylemek istememelerinden değildir sessizlikleri, aksine haykırmak istenip de susulanlar, anlatmadan, anlaşılması istenenler vardır yüreklerinde..

Belki kelimeler yetmediğinden, belki yürekler yetmediğinden öylece sıkışıp kalmıştır iki dudak arasına..

Belki zamanı gelmediğinden,
belki şimdi zamanı olmadığından,
belki zamanı çoktan geçip gittiğinden...

Seçemezsiniz onları kalabalıklar içinde, zordur satır arası okuyucusu olmak.. Dinlemek, anlamak, öğrenmek hepsinden çok izlemek gerekir.. Kapak resmine düşen gölgesinden fazla,  kendine özgü bir kriptosu vardır, satır arasında gizlenen insanların... Görmek istemediğiniz sürece, görünmeyecek kadar yüreklidirler.. Ben burdayım diye haykıran renklerden değildir onların renkleri.. 

Satır aralarında kaybolacağınız kadar büyük, bir daha asla ayrılmak istemeyeceğiniz kadar yücedir gönülleri.. Yaşanmamışlıkları değil, yaşanmışlıkları vardır aksine onların.. Karanlığı aydınlatmaya hevesli ateş böcekleri olmak yerine, karanlıktan aydınlığa çıkmak isteyenlerin ışığı olarak beklemeyi tercih ederler sessizce.. Hayatın peşinden koşulan bir kovalamaca değil, her anın tadına varılması gereken bir macera olduğunu farketmişlerdir çoktan.. Cesaretin olmadık yerde, olmadık çıkışlar yapmak değil, zamanı gelene kadar cesurca beklemek olduğunu öğrenmişlerdir. Dinlemeyi bilirler satır arası insanları, sadece ağzınızdan çıkan kelimeler değildir anlattıklarınız onlar için, sesinizdeki her tını, gözlerinizdeki her hareket anlam katıyordur anlattıklarınıza.. Anlatmadıklarınızı anlayabilirler hiç zorlanmadan.. Satır arasında yaşamakdır onların uzmanlık alanları..

Fasulye

3 yorum:

sufi dedi ki...

Sevgili Fasulye;
Kelimelerin arasına sıkışmış manalar sanal alemde daha bir çarpıyor gözüne kulağına gönlüne insanın.Yüzyüze görüşmelerde gaflete düşüyor insan.Sevgilerimle.

Sis dedi ki...

İnsanların satır aralarını okuyabildiğime inanırım.Çok kere deneyle sabitlenmiştir.Alakasız yerlerde sarf edilen cümleleri kişilerin olaylarıyla bağdaştırmakta az yeteneğim var sanırım.Ama keşke olmasaydı.
Bu felsefenin ilk kuralı gibi bir şey.Düşünmeye başlarsan geri dönüşü yoktur,satır aralarını okuyabilirsen insan sevmek zordur.

Adsız dedi ki...

sevgili sufi.
sanal alemde okuyorsun cunku kelimeleri gorebiliyorsun algın duydugunda ve okuduğunda farkılalaşabiliyor. düşünmek ve okumak için daha fazla vaktin var sanalda..

sevgili sishyphos.. bende aynı şeyleri düşünürüm çoğu zaman bundan sonsuz da zevk alırım aslına bakarsan.. bu bende tam aksine insan sevgisini azaltan bir unsur olmaz.. tam aksi daha derine daha fazlasına bakmak için sonsuz bir merak uyandırır :) goreceklerimi gorduğumde karar veririm insanlar hakkındaki düşüncelerime.. :) bir oyun gibi.. butun parçaları bul ve kurtul..:)
fasulye