29 Temmuz 2008 Salı

KOCA AYAK EFSANE DEĞİL, GERÇEKMİŞ

Geçen internette dolanırken bir gazetenin sitesinde dünyadaki tüm gelişmelere rağmen çözülemeyen/açıklanamayan 10 sırdan bahsedildiğini görmüştüm. Örneğin hayaletler, ufolar gibi varlığından emin olunamayan, ama var olduğu var sayılan ya da umulan 10 madde. Bu maddelerden birisi de meşhur Himalaya Efsanesi Kar Adam Yeti'nin var olup olmadığı idi.

Yüzlerce insan gerek kendisini, gerekse ayak izlerini gördüğünü iddia etse de, bu yeti denen arkadaş, bahsedilen koca ayakları ve cüssesine rağmen fotoğraf karelerine denk gelmemeyi başarabilecek kadar zeki, çevik ve atakdı. Kimbilir belki o da bir Türk'dü.

Gizlenmeyi çok iyi bilen bir yaratık olan yetilerin belirli bir alanda yaşadığına dair bir iz ve hatta ölüsüne bile rastlanamıyordu. Hatta belki o kadar vahşiydi ki kendi ölülerini yiyordu, kimbilirdi. Kısaca direkt ajan x modunda bir hayvanımsı idi kendisi.

Dahası bence yeti saklanmayı bırakıp, ünlülerimize paparazzilerden nasıl kaçılır konulu bir ders verdsindi, hatta "yeti"nmesindi "Yeti Öğretileri" başlığıyla yayınlayacağı bir dizi kitaptan hepimize öğretsindi bu "karda yürüyüp, izini belli etmeme" olayını.

Yeti adı Tibetçe bir kelime olup küçük-insan benzeri hayvan demekmiş bu arada. İki metre boyunda, kocaman ayakları olan bir hayvana yeti demek de Tibetlilere has bir şey demek ki ona yorum yapamayacağım.

Bu yaratıkların bıraktığı sanılan izlerde kiminin beş, kiminin iki kiminin üç parmağı olduğu söylenmekteymiş bir de, yani hem kocaman hemde istikrarsız bir ayak anatomisine sahip bir yaratıklarmış bu yetiler.

Sadece Himalayalarda değil, Avustralya, Eski Sovyetler Birliği, Japonya ve Kızılderililer arasında da yeti efsaneleri dolaşmaktaymış yine yazılanlara göre. Yani dünyanın çeşitli yerlerinde ortaya çıkabilmekte ve aslında bir "kar adamı" değil, "seyahat adamı" olduklarını orta koymaktadırlar zannımca.

Ama müjdeler olsun sevgili okuyucu, "kedi ulaşamadığı ciğere mundar der" hesabı, insanla maymun arasında, evrimini tamamlayamamış bir hilkat garibesi olduğundan bahsedilen yeti kardeşlerimizin gerçek olduğunun ispatlanmış olduğunu bu gün öğrenmiş bulunmaktayım.

Nasıl mı ispatlanmış?

"Himalaya bölgesinde buldukları iki hayvan kılını inceleyerek, bilinen herhangi bir canlı türüne ait olmadığını söylemişler bilim insanları. "

Olay budur yani. Nasıl bir psikolojidir ben bilmem ama, haberin özü bu. Sen oku, koskoca bilim insanı ol, sonra bir gün dağlarda gezerken o kadar bitki örtüsünün içinde iki tane kılı bul, yetinme al laboratuvarına götür, incele, bi de ne olduğunu anlama, sonra çık bu olsa olsa yetidir de. Yüzyıllardır cevaplanamayan sorulara yanıt bul, adına da bilim de.

Haklı bi yerde bu bilim insanları da tabi, onlar bilmiyosa kim bilecek bunun ne kılı olduğunu, e yeryüzünde keşfedilmemiş canlı türü de bırakmadıklarına (!) göre bu olsa olsa yetidir ne olacak başka?

Fasulye

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Cinlerin ilkel bir türü karadam dedikleri şey.Bizimle aynı dünyada ama başka bir boyutta yaşıyor.Yaşam alanına girilmesinden hoşlanmıyor.Başka boyuta ait olduğu için kemikleri v.s. bulunamıyormuş.Güneyamerikada da bunların kahverengi tüylü olanları mevcut.Onları gördüğünü söyleyen yüzlerce insan var.Yerli halk onları binlerce yıldır kayalara resmediyor.İnsan çocuklarını yediklerine dair de bir efsane varmış.Umarım sadece efsanedir:)Dün bu konuyla ilgili discovery channel'da belgesel izledim de ordan merakım şeetti.

Fasulye dedi ki...

himm bu boyutunu bende bilmiyorum teşekkürler bilgilendirmek için ben daha çok bilim adamlarının durumuna gülmüştüm aslında burda ama şindi hakikaten daha ilgi çekici oldu :)

Adsız dedi ki...

koca ayakların elektirik telerini takip ettiği doru mu? oğrendim

Unknown dedi ki...

Aynen bende discovery de geçen gün izlemiştim ordan merak sardım :))