4 Şubat 2009 Çarşamba

GİTTİM, GÖRDÜM, GELDİM...


Merhaba Ardakadaşlar,
Bir haftalık bir Mısır Turundan döndüm, gerçi döndükten sonra biraz hastalanıp yattım ama şimdi çok daha iyiyim..
Tek kelime ile mükkemmel bir geziydi benim için, Eski Mısır medeniyetine olan merakımı artık hepiniz öğrendiniz zaten, Mısır hakkında ne kadar çok şey bildiğinizi sanırsanız sanın.. İnanın oraya görüp gözünüzle görmeden bir anlam ifade etmiyor bir çok bilgi.. Ayrıca çok bilgili bir rehbere düşme şansına da sahip olduğumdan hem aklımdaki bilgiler daha güzel oturdu, hem de yeni pek çok şey öğrendim. Tapınaklardaki her sütunun ne anlama geldiği, heykellerin duruş ve şekillerinden ne ifade ettiklerine kadar pek çok bilgiye sahibim şimdi.. Artık Eski Mısır benim için eskisinden çok daha anlamlı ve okunaklı oldu.. Aslında yeni öğrendiğim bilgilerin ışığından okuyarak öğrendiğim ve derleyip sizlerle paylaşytığım bilgileri gözden geçirmek istiyorum. Artık o yazılarda anlatılan pek çok tapınak ve mekan benim için daha somut çünkü.. Bu nedenle bir süre Mısır ile ilgili yazmayacağım ve o yazıları yeniden inceleyip sizlere yaşadıklarımı ve bildiklerimi aktarmaya devam edeceğim.
Sevgiyle Kalin
Fasulye

5 yorum:

Uma dedi ki...

Hosgeldin :) Ben hastaliklarin temizlik olduguna inananlardanim. O yuksek enerji icini nasil cekip cevirmis ve tortulari yuzeye atmistir. Farkindaligin beraberinde, gereksizlerde terkedilmistir. Ustunden attiklarina sevindim, kalbinde seninle gelenleri de merakla bekliyorum :)

Adsız dedi ki...

Hoşgeldin fasülyecim öncelikle geçmiş olsun.Çok sevindim dileğini yerine getirebildiğin için Allah içine sindirsin.beklemekteyiz yazılarını sağlıcakla kal

siminya dedi ki...

hoşgeldin fasille :) varya panelden gördüm mısır lafını içim bi hoş oldu, kıskançlık tadı alıyorum :)

Fasulye dedi ki...

@uma teşekkür ederim sanırım artık tazelendim ve bildiklerim daha anlamlı oldular benim için..

@sanemcim hoşbulduk, evet ama şimdi bir daha gitmek istiyorum zira Kahire Müzesinde aklım kaldı.. Turla değil kendim 3 günlük bir Kahire gezisi yapmak istiyorum sırf Müzeyi doya doya gezebilmek için..Çünkü o kadar hızlı gezdik ki her yeri herşeyin önünde oyalanacak vakit olmadı

@Siminyacim hoşbulduk.. inşallah sende bir gün gidersin tarih bir yana nil ve çevresinin coğrafyası rüya gibi.. 4 gün gemide kaldık ve inanılmaz güzel gün batımları ve manzaralar gördük..

akilliigne dedi ki...

selam arkadaşım
hoş geldin ilgin ve bilgin olan yerleri gezip görmek farklı bir duygu bende aynı özlemleri yaşadığım bir çok yer var gitmek nasibiyle duacıyız.Bu arada yeni teman çok hoş olmuş formatına ve başliğına çok uygun görüşmek dileğiyle.
sevgi ve saygılarımla