24 Eylül 2008 Çarşamba

"FARKINDA MISINIZ? KURUYORUZ !"


Elimizdeki su kaynakları gün geçtikçe, ya kirliliğe ya da küresel ısınmaya yenik düşmeye başladı. Bu amaçla devlet ve sivil toplum kuruluşları, sanatçılar bir araya gelerek bir çalışma başlattılar. Katılımcılar ve etkinlikler hakkında detayları http://www.farkindamisiniz.com/ adresinde bulmak mümkün.

Site de etkinliklerin amacı olarak aşağıdaki ifadelere yer verilmiş ;

'FARKINDA MISINIZ? KURUYORUZ" etkinliklerinin ana amacı, tüm ülke halkının,Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ve etkilerini yaşamaya başladığı kuraklık tehdidinin farkına varmasını sağlamaktır. Bunu sağlamak içinse alışılageldik yöntemlerin dışında, kuraklığın etkilerini tüm çıplaklığıyla göz önüne serecek çarpıcı bir yol seçilmesini uygun buluyoruz.

Bu amaçla, eskiden sulak arazi olan, hiçbir zaman yok olmayacağına inanılan ama şimdilerde yavaş yavaş küçülmeye başlayan alanların (Büyükçekmece Gölü, Alibeyköy Barajı, Tuz Gölü vb.) kuruyan bölgelerinde, büyük kalabalıkların buluştuğu ve bir gününü geçirdiği etkinlikler düzenlenecektir.Böylece eskiden sularla kaplı olan alanlara şimdi büyük kalabalıkların sığması ve bunun tüm ülkeye gösterilmesi, insanlar üzerinde, gölün su seviyesindeki azalma, suyun kaç kilometre çekildiği gibi sayısal bilgilerden çok daha çarpıcı bir etki yaratacaktır'.

Biz blogcular olarak ülkemizin ve gelecek nesillerin suyunu koruma altına almak için projeye destek vermeli, en azından bloglarımızda bahsederek yaygınlaştırılmasına katkı sağlamalıyız diye düşünüyorum.

Sevgiler
Fasulye

Hiç yorum yok: