25 Ocak 2010 Pazartesi

BİZ BİZ İDİK, BİZ İDİK DE ŞİMDİ KİMİZ..?

Bakanların başındaki kişi söylüyor;  "Darbeden yana olanlar çıksın açıklasın. Hiçbir şey saklı kalmıyor, çıkıyor. Kimbilir bundan sonra neler ortaya çıkacak?-RTE", kime diyor ana muhalefet partsine mi? Hayır askere..Ülkemin askeri potansiyel suçluymuş haberimiz yok.. İşte koskoca başbakan söylüyor.. Bizim oylarımızla iktidar olan partinin genel başkanı.. Mili birliğimizin muhafızı söylüyor..Bakın ne diyor.. :

"Bunlar sadece yapılanı yıkar. İnadına milli birlik, beraberlik diyeceğiz. Onlar milletin egemenliğini gaspetmek için senaryolar üretecek biz inadına demokrasi diyeceğiz.-RTE"

Asker milli egemenliğimi gaspedecek.. Bu milletin evladı değil asker, ne zaman ki giriyor o nizamiyeden içeri, milli egemenliğimize göz dikiyor. Osmanlı zihniyeti var bu askerde.. Dünyayı ele geçirmeye kadar varabilirler, aman dikkat.. !

Bakanların başı milli birliğimizi koruyor, hedef gösteriyor.. Asker dahil değil.. Onlar karşı taraf.. Bütün Türkiye el ele vereceğiz askere dönüp bağıracağız.. "İnadına milli birlik, beraberlik" diyeceğiz..

Darbeden mi yanayız, değiliz elbet de, birlik söylemindeki bu çelişkiyi çözemedik Sayın bakanlarımızın başı.. Kimiz biz şimdi onu anlamadık..

Saygılar
Fasulye

6 yorum:

Arzu Breda dedi ki...

Sevgili Fasulyecim;

Biz kimiz, sorusuna tersinden cevap versek onlara daha doğru olur. Biz kim değiliz?..

Biz, asker darbe yapınca, onlar gibi kuyruğumuzu bacaklarımızın arasına sıkıştırıp, pısan kişilerden değiliz.
Her türlü baskıya karşın, sessizce oturup bekleyen de değiliz.
Özgürlük, demokrasi, bağımsızlık ve adalet kavramlarını bilmeyen kişi de değiliz.
Milli birlik, beraberlik, vatan sevgisini de onlardan öğrenecek kişiler değiliz.
Biz, dini değerleri kullanarak, vatandaşları soyan çeteci de değiliz.
Biz, onların şimdi yaptıkları gibi, askerin darbe yapması için bunca baskı yaparak, sonrasında da seçimlerde bunu kullanmaya çalışıp, mağdurları oynayan, iki yüzlü değiliz.
Biz, onların akıllarından geçirip, uygulamaya koymak istedikleri, devleti din kurallarıyla yönetme gayretleri karşısında, TSK'nın darbesine ihtiyaç duyacak kişiler de değiliz.

Bize, kalbimizdeki Atatürk sevgisi ve ruhu yetecektir.

Sevgiler bırakıyorum canım..

Adsız dedi ki...

Sevgili arzu soylediklerine katılıyorum aslında sorunun orjinal
biz kimiz değil sizi bizi kim sanıyorsunuzdu sende ona yeterince açık bir cevap yazmışsın teşekkür ederim.
fasulye

Sis dedi ki...

Bazen şeytan "ulan yapacaklarsa daha da kötüye gitmeden yapıversinler " dedirtiyor ama insana...

Adsız dedi ki...

sishyphos o zaman onlar haklı çıkacak.. askerde bunu biliyor.. yapmazlar biliyorsun.. ters psikoloji..
fasulye

Sis dedi ki...

İranlı bir kadın arkadaşım vardır.Uçak mühendisi idi.Yani ordaki devrim öncesi mesleği buydu.Hep anlatır aynı buradaki gibi başladı diye.Sonra bir sabah işe gitmek için kapımı açtığımda şeriat muhafızı tüfeğini önüme çatıverdi ve yasak işe gitmen dedi diye.
Kimse kusura bakmasın ama eğer biri benim sokak kapımın önüne tüfek çatacaksa ben o tüfeği tutanın Atatürkün ordusuna ait bir asker olmasını tercih ederim.Çok eleştirilirim bu militarizm ve darbe yanlısı bakış açımdan dolayı.Ama böyle.Yapılması gerekiyorsa yapılsın diyenlerdenim ben.Ama bu sefer sallandıralım lütfen,beslemeyelim ki bunun son olması umudumuz olsun.

Adsız dedi ki...

katılmıyor değilim ama o zamanda adamların ekmeğine yağ süreceksin ne kadar zaman askeri tepende tutacaksın arkasından aynı zihnyet gene gelecek.. askeri bunlara yem etmeyelim diyorum ben o yüzden. kışkırtıyorlar zaten şu anda..
fasulye