16 Ocak 2010 Cumartesi

HAİTİ'Yİ ŞEYTAN ALDI GÖTÜRDÜ..



Oğlum birinci sınıfa gidiyor hayat bilgisi dersinde doğal afetleri öğreniyorlar. İnsanların istese de durdurmayacağı felaketlere doğal afetler denir diyor. Deprem doğal bir afettir biliyor. Aslında afet nedir kelime olarak anlamıyor ama en azından çaresizliğin farkında..

Günlerdir gazetelere göz atıyor olmama rağmen, ülkedeki siyasi depremlerden Haiti depremi hakkında çok fazla bilgiye rastlayamıyorum. Önce "İnsan" imzalı zihin yapımda benim için öncelikli haber bu oysa.. Yüzbinlerce insanın kaybolan yaşamları.. İnsanları olmayan devletlerden kime ne.. İnsanları olmayan devletlerde siyasetten kime ne..

Rastladığım yegane haber de yine beni Haiti'den kopartrıp ülkeme getiriyor. Haberin içeriği Haiti depremi ancak başlık çok tanıdık geliyor...




"Deprem şeytanla anlaşmanın cezasıymış"


Hemen bir fotoğraf geliyor gözlerimin önüne..Yine bir deprem sonrası...

"7.4 yetmedi mi?"

Bir Türk insanı açmış eline pankartı bağırıyor.. Yetmedi mi? Kendi ülkesinin vatandaşları, kendi soyunun kaybolan yaşamlarına bağırıyor? Sanıyor ki onlar ya da biz "Başka Tanrı'nın çocuklarıyız..!"

Eğer hepimizi Tanrı yarattıysa biz ateist olsak, ya da başka bir şey bu bir şeyi değiştirir mi onu anlamıyor sanırım.. Allah'ın bize gücü yetmez de yardıma mı ihtiyacı var sanıyor, bilemiyorum.

"Bir yanda gözyaşı ve felaket, bir yanda hayli tanıdık tartışma..."  diyor gazete haberin girişinde...

Bu defa başrolde ABD'nin tanınmış Evanjelik vaizlerinden Pat Robertson var.. Allah'a bizden yakın olduğunu düşünen insanlardan gelen yorumlara bakacak olursanız milletlerinden bağımsız, neden bu kadar çok ateist olduğunu anlamakta güçlük çekmezsiniz sanırım. Biri Allah'ı anlatmak onun dinini korumak ve yaygınlaştırmakla görevli bir din adamı, diğeri Allah adına kapanmış, kendi zihnindeki İslami yaşam felsefesini yaratmış ve ona göre yaşayan, bu yaşam tarzı dışındakileri dinsizden sayan bir kişi.

Söyleyin bakalım İnsanları depremlerle cezalandıran bir Tanrı'yı kim ister? Tanrı reklamın iyisi kötüsü olmaz diye mi düşünüyor? Rahman ve Rahim olan Allah, Muhammed'in veya İsa'nın ardından üzere seçici davranmıyor mu artık mesaj iletmek için? Biz Tanrı'nın vazgeçtiği çocukları mıyız?

Kutsal kitaplardan anladıkları bu kadar mı gerçekten... İnsan sevgisi, kul hakkı, paylaşmak, düşküne yardım, yardımseverlik, Allah rızası için lere ne oldu?
"Robertson, depremin "Haitililerin şeytanla antlaşma yapmasından kaynaklandığını" iddia etti. Evanjelik Hıristiyanların televizyon ağı CBN'deki 700 Club adlı programında yorumda bulunan Robertson, "Trajedinin sebebi, Haiti'de çok uzun zaman önce olan, ve kimsenin konuşmak istemediği bir şey" diye konuşarak, şöyle devam etti; "Haitililer, Fransa'nın ayaklarının altındaydı. Biliyorsunuz 3'ncü Napolyon ya da herneyse dönemi. Ve Haitililer, toplanarak şeytanla antlaşma yaparak, 'bizim Fransızlardan özgürlük kazanmamızı sağlayacaksan sana hizmet edeceğiz. Gerçek hikaye. Ve şeytan, tamam dedi, anlaştık." Robertson, Haitililerin bağımsızlıklarını kazandıktan sonra da bu antlaşmalarından dolayı uğradıkları lanetten kurtulamadıklarını ve belaların o gün beri ardı ardına geldiğini iddia etti. "

Allah'ın parmağı yok ki hakikaten tutsun gözünüzü çıkarsın.. Deprem veriyor diyor adam düpedüz.. Hüküm veriyor Allah adına.. Oysa biz buna "Şirk koşmak" diyoruz.. Allah'da öyle diyor.. Yok bana demiyor, kutsal kitaplarda var açın okuyun... Allah ile aracınızda böyle aracılar istemiyorsanız açın okuyun.. Din Allah ile kul arasında bir iletişimin adıdır. hesabı, kitabı sadece inananla, inanılanı bağlar.. Ne devletler atanmıştır bu göreve Allah tarafından, ne de kişiler.. Din adamlığı diye bir mertebe kutsal kitaplarda yer almaz.. Misyonerlik de islamiyette yoktur zaten..




Sakın bak sadece bizim ülkede olmuyormuş gibi züğürt tesellilerine varmayın bu yazıdan, yoksa hepimizi bir gün şeytan alıp götürecek..

Fasulye

Ne yapabilirim diyorsanız.. İyi insanların network'üne dahil olun.. Tıklayın >>

5 yorum:

siminya dedi ki...

çok beğendim yazını fasulye bazı satırları bir kaç kez okudum. şu en son görüntü üstteki pankartlı acımasız görüntüye göre daha insanca daha merhamet ve sevgi dolu.

Adsız dedi ki...

simi teşekkür ederim ziyaretin ve yorumun için.. insan olmayı hatırlatmak değil de yeniden öğretmek gerekiyor belki bazı zamanlarda
sevgiler
fasulye

Sis dedi ki...

Bu bilinçsiz provokatörlerin sadece bizim ülkemizde olmadığını görmek,bırak teselliyi bilmemneyi ,daha da korkutuyor beni.Kaç bin yıldır insanlar dine, allaha olmadık işlerin sebebini yüklemekten vaz geçemediler,geçmezler de.Dinin toptan yok olması mıdır çözüm nedir?

Adsız dedi ki...

kökten çözüm.. ama tanrı ile başedebileceğimizi sanmıyorum.. daha doğrusu onu da yanımıza alıp dinin aslında ne olduğunu anlatmak da buldum ben çözümü.
fasulye

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.